#87 Betyg betyg betyg

Idag har jag i stort sett inte gjort annat än sammanställt info och satt betyg. Innan och mellan lektioner.

Jag har på konferenstiden pratat och jämfört betyg med min slöjdkollega och när jag kom hem fortsatte jag att sätta betyg.

Sammanfattningsvis kan man väl hittills säga att vi tänker rätt lika min kollega och jag men att jag kommer att behöva sänka en del elever i år sju eftersom förmågan att välja och motivera är med i bedömningen nu och den är svår för dem att greppa. Hur mycket jag än handleder både i grupp och enskilt är det svårt att förstå att jag inte vill veta en uppräkning av vad de gjort utan hur de tänkt, valt och klurat. Nästa år SKA jag få till ett lika gynnsamt grupparbete som jag haft i det praktiska arbetet med åttorna fast med delade loggar och kamratrespons. Då kan jag med gott samvete bedöma den förmågan rättvist.

Och det är så svårt att inte sätta C när alla kunskapskrav utom ett är på den nivån.

Jag hade för avsikt att åtminstone vara snäll och se lite mellan fingrarna när det gäller niorna som jag bara haft en termin, jag hade tänkt låta dem behålla tidigare betyg om det inte var för stor skillnad mot prestation idag. Nu ser det snarare ut som om jag med gott samvete kan höja många av dem. Roligt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s