Slöjd 2.0:17 Så gick jag då äntligen i mål!

Genom hela projektet har oron över hur det ska funka med det konnektiva kardborrebandet eller om jag ens ska hitta ett sådant hängt över mig. Det har stundtals bromsat mig, det är inte kul att lägga tid på något som kanske inte ens har förutsättningen att bli klart. Jag googlade vidare då och då lite håglöst och så fick jag syn på det här på en sida, Kobakant, som flera tipsat mig om i Facebookgruppen Teacherhack.

Skärmavbild 2014-08-04 kl. 15.04.33

 

Ja men då så, jag gör väl ett försök!

IMG_8932

I den mjuka delen har jag sytt små förstygn över hela och i den hårda delen fick det bli gles, enkelsidig plattsöm. Jag tyckte inte att det verkade så säkert att bara trassla runt med tråden i taggarna för risken var väl överhängande att de skulle rivas upp efter ett par omgångar av öppnande av väskan. Jag gissade att man inte sytt för att den delen av kardborrebandet är så hård men så jobbigt var det ju inte.

När jag inte kan göra mer i min syateljé är det bara att ta tjuren vid hornen och koppla in Gemma i datorn igen.

Det är inte så svårt nu när jag vet att jag först ska välja öppna och button. Jag bara jämför instruktionen med det som redan står och ändrar där det skiljer sig åt. Men vad tusan är det för fel när den inte hittar “USBtiny device? Skärmavbild 2014-08-08 kl. 11.46.28

Jag provar som förra gången att trycka på den lilla knappen nu när jag vet att den finns men det ger samma felmeddelande. Jag provar att ladda upp både när jag inte trycker ner och när jag trycker ner knappen.

IMG_8957IMG_8958

Samma resultat. Men skam den som ger sig! Ett samtal i FaceTime med dottern och åtskilliga försök senare funkar det! Jag gör inte på något annat sätt än tidigare, håller nere den lilla knappen på Gemman och trycker upload. Möjligen att jag släpper knappen när den börjat ladda upp?

IMG_8966

Och det är nästan magiskt när det händer   och lamporna börjar lysa ett fast sken just som jag stålsätter mig för ännu ett felmeddelande. Jag testar att stänga kardborrebandet, lamporna släcks. Jag öppnar kardborrebandet, lamporna tänds igen!

Nu är det dags för slutfasen, sy ihop och koppla i batteriet.

Så här blev den till slut:

Om jag kommer att ta in detta i undervisningen i höst? Nja det tror jag inte är möjligt, jag måste nog smälta det här lite och kanske prova på ett par fler projekt för att se undervisning i det. Det hade varit mycket lättare om vi var ett par kollegor som drog igång ett projekt. Det är vad jag ska försöka lobba för i höst!

 

 

2 comments

  1. Förstår att det var ett “Halleluljamoment”…är själv mycket sugen på att testa, men har inte kommit mig för än 😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s