#29 En bra dag

Just idag kände jag väldigt tydligt att jag har det riktigt bra på jobbet. Det har varit svårt att komma in på en ny arbetsplats när min sal ligger så långt från resten av personalen och det har varit mycket att göra både med städning (sanering) och undervisning. Det är också lätt att fastna i att organisationen ställer till det med få lektionstillfällen och enormt stora slöjdgrupper samt att det finns en tung tradition att de praktisk estetiska ämnena inte är riktigt lika mycket värda. 

Men idag, när jag kom in i salen som badade i solljus, till den nya mycket bättre möbleringen jag fixade i en hast igår utan att behöva fråga eller kolla med någon. Dagen före påsklov, glada elever och bra musik.

Ett kanongivande möte i arbetslaget med mycket pedagogisk diskussion, och sedan ett utvecklande samtal med en kollega i personalrummet där det bjöds på traditionsenlig äggtoddy och påskbakelse. Rektorerna hade ställt in en kartong med tulpanbuketter, en till oss var att ta hem. En sån där liten extra gest som betyder mycket.

Sista lektionen var det full fart som vanligt men med en decimerad styrka, fem elever hade tagit tidigare påsklov och det var skönt att hinna prata med allihop. Många glada skratt och goda samtal om förväntningar inför lovet. Fyra killar dröjde kvar och ville prata lite extra.

Sån skön känsla när jag låste och gick hem.

En bra dag helt enkelt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s