Ännu mer Lilypad!

För några veckor sedan startade ett annat, lite ovanligt projekt i en av mina sjuor. En elev skulle sy ett fodral till en pärm som skulle fixa problemet med alla lösa papper i skåpet.Det är alltid bra med lite ljus så jag visade mina Lilypads.

Sedan dess har det gått ganska trögt och jag trodde ärligt talat inte att det skulle bli något av det hela, men igår var det plötsligt dags. Den här eleven har aldrig provat att brodera, kände inte till förstygn alls och hade svårt att få till en knut på tråden men satte med min hjälp igång. Den konduktiva tråden är dessutom verkligen hopplös att sy med. Trög och trasslig. Det visade sig däremot att hen hade full koll på det där med plus och minus och jag undrade lite hur det kunde komma sig. Hen pekade på brickan där alla delarna satt fast.

“Det står ju där.”

“Va?”

“Jamen, ser du inte linjerna? Det är bara att följa dem ju.”

IMG_1191

Ser DU dem?

Att sy förstygn gick snabbare än det brukar och vips var alla minus kopplade till strömbrytare och batteri. När det var dags att städa och avsluta kom jag på att det nog skulle vara kul att prova och se om det funkade så vi la en tråd mellan plus på batteriet och en av lamporna. En annan elev kom fram och ville starta strömbrytaren.

IMG_1939 IMG_1941 IMG_1943 IMG_1945

 

Det funkade!

Och den glädjen, jag var tvungen att dra över på tiden och visa den stackars MaKey MaKey som jag har kvar i en låda i ett skåp, för vi har ju inga datorer, bara iPads och jag har lite tappat sugen. Eleven var lyrisk och det visade sig att hen redan har en plan att gå på tekniskt gymnasium. Detta fick flera elever att stanna kvar på rasten.

“Får vi jobba med sånt här i åttan?” frågade flera.

V for victory!

 

 

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s