Sommartankar

När jag i förra inlägget skrev om att jag vid den här tiden på året vill byta jobb anade jag inte att jag faktiskt skulle göra precis det.

Jag har bytt jobb! Jag kommer visserligen att ha samma arbetsuppgifter men jag hoppas att min magkänsla stämmer och att jag kommer att få helt andra förutsättningar att göra mitt jobb så som det är tänkt såväl i styrdokument som i mina egna tankar.

Det här bytet kan vara en anledning till att jag är alldeles tom i huvudet vad gäller skola och planering, mer troligt är att jag helt enkelt behöver fokusera på annat än skola ett tag för att komma ikapp, det har onekligen varit ett intensivt år som avslutades traditionsenligt med två dagar i Varberg i Skolsmedjans regi. Jag var ombedd att hålla en pecha kucha och valde naturligtvis att prata om slöjd. Det blev en summering av mina tankar om slöjd, digitalt och framtid,  detta utgår jag från när jag startar i höst men mer än så vet jag faktiskt inte och det känns helt ok.

Kanske är det så att det jag gör nu om dagarna;

tar tag i en stooor och eftersatt trädgård,

IMG_2462

oljar 100 kvadratmeter trädäck i stekande sol (ja det var den veckan med sol i år…),

FullSizeRender

rensar i ett överfullt arbetsrum, syr klart beställningar som legat sedan i höstas och rensar i garderoberna är symboliskt för den sortering och städning jag har behov av i huvudet också? När jag står och matar ner grenar i kompostkvarnen känns det som om jag slänger med alla gamla trötta tankar för att ge plats åt nya.

Nu när jag är inne på fjärde veckan av ledighet orkar jag faktiskt inte bry mig särskilt om diskussioner på Twitter eller artiklar på Facebook, det är som om det rinner av mig, jag duckar och väjer undan.

Jag går som Ferdinand och luktar på min honungsdoftande Helenaros.

IMG_2463

Visst ska jag bry mig igen, bara inte just nu. Jag går omkring på dagarna med hörlurar i öronen, lyssnar på kloka sommarpratare och landar en tanke i taget. Några börjar ta form men behöver mycket mer tid.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s